Prijava

Prijavite se

Korisničko ime *
Lozinka *
Petak,Septembar 25, 2020

PROGRAM INTEGRALNOG UPRAVLJANJA OBALNIM PODRUČJEM CRNE GORE – CAMP CG

www.camp.mrt.gov.me

1. Uspostavljanje mehanizama za dostizanje održivog razvoja obale.

Ciljevi CAMP-a

2. Podrška u implementaciji Protokola o integralnom upravljanju obalnim područjem Crne Gore.

Ciljevi CAMP-a

3. Promocija integralnog i participativnog procesa planiranja i upravljanja obalnim područjem.

Ciljevi CAMP-a

4. Razvoj politika na nacionalnom i lokalnom nivou za integralno upravljanje obalnim područjem Crne Gore i podizanje svijesti javnosti.

Ciljevi CAMP-a

5. Transfer instrumenta i pristupa za integralno upravljanje obalnim područjem

Ciljevi CAMP-a

KONTAKT

CAMP MNE
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Odjeljenje za održivi razvoj i integralno upravljanje morem i obalnim područjem

IV proleterske brigade 19,
81000 Podgorica
Crna Gora

T: +382 (20) 446 - 378
T: +382 (20) 446 - 388
T: +382 (20) 446 - 225
F: +382 (20) 446 - 215

e-mail: jelena.knezevic@mrt.gov.me

 

Map
slide_m-1.jpg slide_m-2.jpg slide_m-4.jpg slide_m-5.jpg slide_m-6.jpg

Radionica – MPA Katič

09102012-1Dana 8. i 9. oktobra 2012, u hotelu The Queen of Montengro, u Bečićima, održana je radionica sa temom “Kako uspostaviti i upravljati zaštićenim područjem u moru: predlozi, iskustva i ideje iz Mediterana”. Ovu radionicu je organizovao DFS Engineering Montenegro u okviru projekta  “Uspostavljanje zaštićenog područja u moru “Katič” i procjena morskih i priobalnih ekosistema Crne Gore“, koji se sprovodi u sklopu  saradnje  Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore  i italijanskog Ministarstva životne sredine, kopna i mora.

U cilju obezbedjivanja primjera i iskustava  u vezi sa implementacijom zaštićenih područja u moru, medjunarodni eksperti i predstavnici značajnih organizacija iz područja Mediterana bili su pozvani da učestvuju u ovoj radionici: Giuseppe Notartbartolo di Sciara, regionalni koordinator WCPA Mediterranean; Maria del Mar Otero, predstavnik IUCN centra za saradnju u Mediteranu; Carlo Franzosini i Milena Tempesta, konsultanti WWF-a za Zaštićeno područje u moru Miramare, Italija, i takodje i predstavnici MedPAN-a, kao i Vladislav Mihelčić, direktor Nacionalnog parka Kornati u Hrvatskoj.

U cilju aktivnog učešća svih relevantnih institucija u analizi glavnih pitanja bitnih za osnivanje zaštićenih područja u moru u Crnoj Gori, a sa naročitim fokusom na zakonski okvir,  ovu interaktivnu radionicu je koordinirao Marco Francese, predstavnik  konsultantske kompanije “Shoreline”, koja radi u saradnji sa Zaštićenom području u moru  Miramare.

Učesnici su svojim aktivnim radom doprineli dobrom krajnjem rezultatu ove radionice i postavljanjem pitanja i davanjem  komentara pokazali su svoje interesovanje za izlaganja i prezentacije eksperata.